fredag den 18. maj 2018

Det nærmer sig...

 

Sommeren nærmer sig, og Mille begynder at røre på sig i klubhuset!

De seneste par somre har vi været på kortere ture og fundet nyt vand i Danmark og Sydsverige. Men efter det rødhvide bånd for 3 år siden har drømmen om moderturen til Danmark Rundt vokset sig større - nemlig Sverige Rundt. Havspaddlarnas Blå Band hvor man lægger i ved den norske grænse og Svinesundbroen, og ruten slutter ved Harparanda - den finske grænse oppe i den Botniske bugt.

Turen har ikke Vesterhavet og de rigtig store kryds over tæt trafikerede sejlrender, som vi kender fra Danmark rundt. Til gengæld er den dobbelt så lang og rummer en svimlende mængde skærgård med navigationsudfordringer og et utal af mindre kryds. Og så skal man ikke tage fejl af, at det første stykke til Göteborg og rundingen af Sandhammaren til tider kan være Vesterhavsagtigt, og i hele Bottenhavet kan vejret skifte på et øjeblik.

Men frem for alt er det en meget lang tur! Der er afsat 70 dage + 3 dage til undervejs at stikke hjem til Freja og Mikkels bryllup :-)

Henrik og Niels har hjulpet med søkort og lokalkendskab og inspiration. Jacob har lovet at køre os til startstedet mandag d. 28. maj - krydser fingre for vejret. Der er pakket, provianteret, lavet lister, tjekket skydeområder og VHFkanaler og meget andet. Vi synes vi er klar!

Jeg håber, både Mille og jeg holder, og at vi når Harparanda. Under alle omstændigheder glæder vi os begge rigtig meget - til hav og himmel, lys og skiftende vejr, lange øde stræk, og til at blive mindet om, at man på en kajaktur kun kan være et sted: i nuet!

5 kommentarer:

  1. Åhhh skønne Nenia og Mille
    Hvor bliver det bare en fantastisk tid i sejler imøde, bliver dejligt at følge med herinde.
    Nyd livet og havet
    Knuzzzzzz

    SvarSlet
  2. Fantastisk, Nenia - jeg vil følge dig både i tankerne og på bloggen :) Pas på dig selv og Mille :) KNUS

    SvarSlet
  3. Hej Nenia. Hvor skønt at høre at du er på tur igen. Jeg glæder mig til at følge din rejse, og tage del i dine tanker undervejs. God tur. Mvh Keld din prvemakker til EPP 4 prøven

    SvarSlet
  4. Ej hvor hyggeligt Keld! Tak! Det var nogle fine prøvedage - med Nak og æd i ventetiden :-) God sommer!!

    SvarSlet